Lisää hevosnäyttelyitä ympäri maailmaa

Lisää hevosnäyttelyitä ympäri maailmaa
  • (0)
  • 18
    tammi
  • Author : Tapani Category : Hevoset

    Tags :

Tämän päivän maailmassa olemme jatkuvasti kosketuksessa erilaisiin ilmestyksiin ja moneen viihdemuotoon. TV-ohjelmista dokumentteihin ja virtuaalitodellisuuteen sekä lisättyyn todellisuuteen, ihmiskunnalla ei ole ikinä ollut näin monta vaihtoehtoa viihteen ja huvin suhteen. Vanhempia muotoja ja aktiviteetteja putkahtaa esiin, kun muiden ympäristösuojelijoiden ja aktivistien väliintulo ja taistelu ovat yleensä tarpeettomia ja vanhentuneita.

Yksi todella vanha viihteen muoto ja näyttely ovat hevosnäyttelyt. Se yleensä sisältää arvioidun näyttelyn, jossa ponit ja hevoset osallistuvat erilaisten suorituksien sarjaan.  Monet maat isännöivät eri kilpailuja ja näyttelyitä maailmanlaajuisesti, jossa eri ratsastuskurit ja hevosrodut ottavat osaa kansainvälisen ratsastusurheilun kattojärjestön perustamien sääntöjen mukaan. Samaan aikaan, ratsastus on osa kesäolympialaisten opetussuunnitelmaa. Tällä hetkellä ohjelmaan kuuluvat harjoitukset ovat: kouluratsastus, tapahtuma ja esteratsastus sekä vammaisratsastus on vastaava urheilu urheilijoille, joilla on fyysisiä vammoja.Toisaalta on monia eläinten oikeuksia puolustavia yksilöitä, jotka vastustavat voimakkaasti eläinten käyttöä urheilussa tai viihteessä. Ottaen kaikki nämä huomioon, on muutamia kysymyksiä, jotka nousevat esille ja ovat sen arvoisia: onko hevosnäyttelyn tarve ympäri maailmaa suuri ja mitkä syyt määräävät tämän tulevaisuudessa?

Kuuluisia hevosnäyttelyitä ympäri maailmaa

Monta erilaista näyttelyä on olemassa maailmanlaajuisesti, jotkut ovat kuuluisempia kuin toiset sekä kansainvälisesti että paikallisella tasolla. On joitakin, jotka houkuttelevat turisteja ympäri maailman, joilla on mahdollisuus todistaa ratsastustaitoa ja täsmällisiä, akrobaattisia ja koreographisia aktiviteetteja. Toiset, kuten Kuninkaallinen Ascot, houkuttelevat mediahuomiota sosiaalisen näkymän ja yksinoikeuden takia. Ehkä yksi kuuluisimmasta hevosnäyttelyistä ympäri maailmaa ja erityisesti Euroopassa, on Espanjan ratsastuskoulu Wienissä, Itävallassa. Tässä tietyssä näyttelyssä, turistit ja vierailijat voivat ihmetellä ohjausta ja esteratsastusta, jotka suorittavat maailmankuulut valkoiset lipizzanhevoset. Tämä rotu kehitettiin alun perin hevostallissa Lipizzassa, nyt nimeltään Lipica, joka sijaitsee nykyaikaisessa Sloveniassa, joka antoi nimen rodulle. Klassinen kouluratsastus muodostettiin alun perin osaksi hevosen sotilaskoulutusta, tarkoitettu vahvistamaan ketteryyttä, keskittymistä ja tasapainoa. Ennen nykyaikaista sodankäyntiä, hevosia käytettiin taistelutantereilla, jotka pelasivat erittäin tärkeän roolin taisteluissa. Hevosten täytyi liikkua tarkkuudella ja niiden täytyi totella ratsastajaansa täysin ja sotilaallista harjoitusta täytyi harjoittaa parantamaan näitä kykyjä.Tosin vuosien saatossa, ne ovat hankkineet taiteellisemman muodon, luoden ainulaatuisen esityksen, joka yhdistää balettisen tarkkuuden kauneuden ja juhlii planeetan merkittävimpien hevosten saavutuksia. Näyttelyitä pidetään vain talvella. Kesällä hevoset siirretään maaseuduille.

Tämän lisäksi, joka neljäs vuosi koko planeetta virittyy katsomaan urheilijoita ympäri maailman kilpailemaan eri lajeissa. Kolme niistä, kouluratsastus, esteratsastus ja kolmen päivän tapahtuma kiehtovat katsojia ja yleisöä, näytellen sekä hevosen että ratsastajan erilaisia taitoja. Yleinen väärinkäsitys sivustakatsojilla on, että kaiken työn tekee hevonen. Se ei ole täysin totta, sillä kouluratsastuksen esittelyssä sekä ratsastajan että hevosen täytyy kommunikoida, olla yhtenäinen ja työskennellä yhdessä vuosien ajan saavuttaakseen tämän täydellisyyden tason. Ratsastaja muuttaa painoaan puolelta toiselle ja kommunikoi hevosen kanssa näkymättömillä kantapään kopautuksilla antaen hienovaraisia ohjeita ja merkkejä hevoselle, jotta hienoja ja tiettyjä liikkeitä, kuten piruetteja, voidaan suorittaa.

Hevosnäyttelyn historia ja tulevaisuus

Hevoskilpailun periaatteet ovat peräisin muinaisista vuosista ja kreikkalainen sotilasjohtaja ja historioitsija Xenophon loi ne noin vuonna 400 B.C. Xenophon painotti, että ratsastajan ja hevosen yhteistyö on elintärkeää ja jos ratsastaja ei ole sopusoinnussa hevosen luonteen kanssa, sitten hevonen ei suoriudu asianmukaisesti ja ei näytä minkäänlaisia nautinnon merkkejä. Tämä sanonta on oikeastaan johtanut uskomiseen, että hevosnäyttelyt ja kouluratsastukset täytyy lopettaa ja että ne ovat eläinjulmuutta ja väärinkäyttöä. Yksi niiden perusteena on, että tämä ei ole eläimen luonne ja niiden pitäisi pystyä juoksemaan vapaasti ja asumaan luonnossa. Ja myös oppiakseen nämä temput, niiden täytyy läpikäydä kidutusta ja piinaa piiskasta ja kannuksista. Toisaalta monet uskovat, että ratsastajan ja hevosen välinen ainutlaatuinen side muuntaa tämän suhteen joksikin luonnolliseksi, ei kauhistuttavaksi. Mikä vain vastaus on tähän kysymykseen, on toinen johon pitäisi vastata ensin: pitäisikö maailmassa olla enemmän hevosnäyttelyitä?

© 2021 Horse Sport